Fietstunnel geopend

foto-opening

Vandaag, 14 november, is de nieuwe fietstunnel onder de Utrechtse Weg (N237) feestelijk geopend door gedeputeerde Arne Schaddelee en wethouder André Landwehr.

Al in 1999 heeft de fietsersbond afdeling De Bilt aangegeven dat ’t Tunneltje niet voldeed, te smal. In 2007 is bij het besluit de N237 te herinrichten geld gereserveerd voor fietstunnels. Door de lobby van de Fietsersbond kwam ook geld beschikbaar voor de herziening van ’t Tunneltje.

Het heeft even geduurd, maar liefst 11 jaar, voor er met de bouw werd begonnen. Diverse plannen kwamen langs en werden weer afgeblazen. Uiteindelijk is gekozen om op dezelfde plek te blijven; de eeuwenoude verbinding Kapelweg-Oude Bunnikseweg. Historisch (klooster Oostbroek) en toekomstgericht (De Bilt – Uithof). Met dank van de Fietsersbond afdeling De Bilt en van de duizenden fietsers die hiervan heel lang gaan profiteren.

Hieronder een impressie van de opening..

Categorieën