Fietsdoorsteek Utrechtseweg – Bilthovenseweg

Bocht wordt overzichtelijker

Knelpunt aangepakt

bocht fietspad De Bilt

In maart 2020 wordt de fietsoversteek Utrechtseweg – Bilthovenseweg aangepakt. Een knelpunt waarvoor de Fietserbond De Bilt zich heeft ingezet.

Er zijn maar weinig fietsers die gebruik maken van het fietspad zoals bedoeld op de kruising van de Utrechtseweg en de Bilthovenseweg. Fietsers zien het fietspad vaak over het hoofd of hebben geen zin de bocht te maken en nemen gelijk de straat richting Bilthovenseweg. Of ze staan midden op de weg stil, zoekend naar het fietspad richting Utrecht.

Volgende maand, maart 2020, gaat het kruispunt op de schop. De bocht wordt een stuk rechter, overzichtelijker en daardoor veiliger. Aanbevelingen van de Fietsersbond De Bilt zijn hierin meegenomen. Op de straat komen duidelijke markeringen; de fietser krijgt voorrang.

Schermafbeelding
Huidige situatie
IMG_4678

Categorieën