Hoe scoorde De Bilt bij verkiezing Fietsstad 2020?

DSC_4384

Afgelopen voorjaar was de landelijke verkiezing van Fietsstad 2020. Doel is om gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen. De Bilt had een totaalscore van 3,5 op de schaal van 1 tot 5.

Om een goed beeld te krijgen per gemeente zijn 50 ingevulde enquêtes nodig. De Bilt telde 128 ingevulde vragenlijsten. Veenendaal is de Fietsstad van 2020 geworden. De Bilt kwam ook niet voor in de top 100. Toch is de score van 3,5 niet zo slecht als je bedenkt dat de gemeente De Bilt in de oksel ligt van de A28 en de A27. Het is een stedelijk gebied met veel bedrijvigheid.

Op de pagina Fietsstad 2020 vind je o.a. de verantwoording over de enquête, de antwoorden van de vragen per gemeente, de top honderd.. enzovoort.

Categorieën