Ogen en oren

98C0A164-937E-4915-99E9-92F26E347B34_1_201_a

Fietsersbond De Bilt had zijn leden graag weer willen ontmoeten op de jaarlijkse ledenvergadering. Dat ging helaas nog niet. Daarom is er een mailing uitgegaan naar alle leden met daarin informatie en een oproep. Bij deze dus ook voor niet-leden of toekomstige leden.

Afgelopen jaar is de Fietserbond De Bilt zich natuurlijk wel blijven inzetten voor een goed fietsklimaat in onze gemeente. Jammer genoeg niet altijd met het gewenste, voor fietsers goede resultaat.

Toch valt er ook positief nieuws te melden zoals de plannen voor het aanleggen van fietsstroken op de Hessenweg-zuid en Rembrandtlaan-zuid. Ook op een deel van de Berlagelaan, waarbij de maximumsnelheid wordt teruggebracht tot 30 km/uur.

Helaas heeft de gemeente nog niet altijd de fietsbelangen voor ogen bij het ontwerpen en uitvoeren van projecten. Zo is de gekozen (slalom)oplossing voor het fietsverkeer tussen de Leijen en het winkelcentrum Planetenbaan een doorn in het oog. Ook constateert de Fietsersbond dat bij werkzaamheden langzaam verkeer regelmatig het ondergeschoven kindje is als het verkeer moet worden omgeleid.

Ogen en oren
De kerngroep van Fietsersbond-De Bilt is klein, waardoor er niet altijd bijtijds kan worden bijgestuurd. Dus zie of hoor je iets waarvan je denkt: dat kan of moet beter voor fietsers? Meld dit dan in ieder geval bij de gemeente. Maar informeer ook Fietsersbond De Bilt. Misschien is het een interessant item voor de website. Foto is welkom. Eventueel kijkt er iemand van de Fietsersbond ter plekke mee naar de situatie en worden mogelijke opties besproken. Jullie ideeën zijn welkom!

Natuurlijk blijft het niet alleen bij kijken en publiceren. Fietsersbond De Bilt schuift maandelijks aan bij het Verkeersplatform, een periodiek overleg tussen gemeente en diverse belangenorganisaties, waarin meldingen worden besproken. Ook tussendoor is er contact met de gemeente. Daarnaast wordt het verloop van de knelpunten in de gaten gehouden.

En oh ja, de kerngroep kan best wat versterking gebruiken.

Categorieën