Wegwerkzaamheden puzzel voor fietser

Melkweg

De Fietsersbond De Bilt krijgt regelmatig klachten van leden over slechte of ontbrekende bewegwijzering voor fietsers bij wegwerkzaamheden. Hierbij twee voorbeelden. De Melkweg en de Martin Luther Kingweg (fietspad onder Biltse Rading door).

De Melkweg. Kom je vanuit het westen over het nieuwe fietspad de Melkweg op dan zie je hier een omleidingsbord voor de fietser. Volg je deze aanwijzing op dan loop je vast op een opengebroken straat. Gevolg is dat je de volgende keer een verbodsbord negeert en gewoon links het fietspad kiest. Ook is het nog zoeken hoe je bij het fietstunneltje onder het spoor komt.

Fietspad Martin Luther Kingweg. Fietsers die vanuit de Asserweg richting fietstunnel onder de Biltse Rading willen, staan ineens voor een hek. Hier ontbreekt (vooralsnog) een omleidingsbord voor fietsers. Nu lijkt het alsof ook de fietstunnel is afgesloten. Gelukkig is dit niet het geval (tip: even rechtsom over Nobellaan tot voetpad naar tunnel). Ook vanuit de tunnel richting Asserweg kom je een hek tegen. Hier kun je niet anders dan linksaf het verbrede voetpad op richting noordelijk deel Nobellaan.
> zie ook bericht Doortrekken Asserweg (28 juni 2020)

Uiteraard zijn dit tijdelijke ongemakken. Maar toch kan het vervelend, onhandig of zelfs onveilig zijn. Ondanks actie van de Fietsersbond richting gemeente is er toch de indruk dat de omleidingsbewegwijzering voor fietsers een ondergeschoven kindje is.

De fietsersbond meldt de klachten die zij binnenkrijgen aan de gemeente. Ook kun je rechtstreeks via de website van de gemeente een melding maken. Het is dan wel fijn dat je de Fietsersbond ook een bericht stuurt. Dan zijn wij op de hoogte en kunnen we het verloop in de gaten houden en eventueel bespreken in een verkeersoverleg met de gemeente.

Hieronder in de foto-galerij de huidige situatie Melkweg en Martin Luther Kingweg

Categorieën